Hypotheekkosten

finsave-responsive-750x328.png

Hypotheekkosten

Het kopen van een huis is een flinke investering. De investering bestaat uit verschillende kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, en uiteraard de hypotheekkosten. Door gebruik te maken van de Finix Adviesplanner is het mogelijk diverse kosten voor de hypotheek overzichtelijk te presenteren aan de klant.

Finix Adviesplanner

Nieuwe leningen en mutaties op hypothecair gebied zijn snel in te voeren en direct bij de diverse geldverstrekkers aan te vragen via HDN. Uniek zijn de hulpberekeningen en ingebouwde acceptatie- & productvoorwaarden van meer dan 120 arrangementen. Eveneens uniek is de combinatie van de gegenereerde Finix motivatie en uw eigen motivatie, zodoende maakt u uw advies volledig WFT-proof.

Voordeligste hypotheek

Om uit te komen op de laagste hypotheekkosten kunt u na de vergelijking voor de hypotheek kiezen die voor uw situatie het meest voordelig is. Zo weet u zeker dat u de beste aanbieding hebt en de juiste hypotheek.

MCD (Mortgage Credit Directive)

De invoering van de MCD (Mortgage Credit Directive) verplicht onder andere de geldverstrekker om het informatieblad European Standard Information Sheet (ESIS) uit te brengen. Hierin staat op een gestandaardiseerde manier alle belangrijke informatie over de hypotheek. In dit informatieblad ESIS dient tevens het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) te worden vermeld. Hierin zijn, naast de rente van de hypotheek, alle kosten van het verkrijgen van de hypotheek opgenomen. Het gaat hier onder andere om bemiddelingskosten, uw advieskosten, makelaarscourtage en taxatiekosten. Deze kosten worden door de Finix Adviesplanner via HDN meegegeven aan de geldverstrekker.

Maand GRATIS proberen? Vraag de Demo aan